Shinkyokushin Karate

Kyokushinkai staat bekend als de hardste en vrijwel de enige officiële vorm van "fullcontact"-karate. Kara-te betekent 'lege hand'. Vrij vertaald betreft het de 'kunst van het verdedigen  zonder wapens', gebruik makend van delen van het lichaam die als wapen kunnen dienen, zoals b.v. de vuist, elleboog, knie, been, voet, ... Niet zomaar kloppen en trappen, maar stap voor stap technieken aanleren en ontwikkelen, om zo te groeien als karateka.

 

In de karatelessen komen trappen, stoten en afweertechnieken aan de orde, die ter plaatse [kihon], in vastgelegde schijngevechten [kata] of in vrijgevecht [kumite] kunnen worden toegepast. Om een goede all-round karateka te worden zijn conditie, kracht, lenigheid en volharding de basis voor een gezond lichaam met een sterke geest. Elke training wordt de nadruk gelegd op een combinatie van de verschillende onderdelen. Hierdoor beschikken we over een enorme trainingsvariatie. Elke karateka wordt gestimuleerd om naar zijn of haar capaciteiten te evolueren. Bij de kinderen gebeurt dit spelenderwijs, bij de volwassenen worden de prikkels intenser, maar daarom niet met minder plezier. Karate, niet enkel voor jong geweld, maar ook voor de iets minder jeugdigen onder ons. De beste manier om het shinkyokushin karate te leren kennen, is gewoon eens een training meedoen. 

 

Asahi-dojo is de naam van de karateclub. Asahi betekent in het Japans 'rijzende zon'. Asahi-dojo is opgericht in 1978 door Willy Beernaerts [8e dan]  en momenteel heeft zijn oudste student Marc Goyvaerts [5e dan], gestart bij de eerste lessen, de leiding van Asahi-dojo. Een team van lesgevers die al jaren gepassioneerd zijn door de sport leveren een essentiële bijdrage aan de lessen.

 

De karatelessen worden gegeven vanaf 5 tot ... jaar. De oudste studenten zijn ouder dan 60 jaar.  In het lesrooster kan je per leeftijdscategorie zien op welke dagen en tijdstippen jouw lessen doorgaan. 

 

Ga naar de website van Asahi Dojo voor meer info over karate.