Jiu-Jitsu

Ben je op zoek naar een interessante en leuke sport waarbij je jezelf leert verdedigen? Wil je een betere conditie en gezondere levensstijl? Zou je graag je zelfvertrouwen een boost geven? Dan is jiu-jitsu de sport die je zoekt! Het jiu-jitsu dat we in onze club beoefenen, leunt sterk aan bij het Braziliaans jiu-jitsu, maar bevat ook elementen uit het kickboxing, mixed martial arts en andere moderne vechtsporten.Wij willen dat mensen zich bij ons kunnen ontplooien tot all-round vechtsporters met een goede kennis van self-defense. Het recreatief programma dat wij bieden, is dus heel veelzijdig en gevarieerd.

 

Voor jiu-jitsu moet je niet noodzakelijk sterk, lenig of snel zijn. Het is DE stijl bij uitstek om je te leren verdedigen tegen een grotere en fysiek sterkere aanvaller. Je kan dit echter niet leren op enkele lessen. Jiu-jitsu is een technische sport en om het voldoende te beheersen is er toch wel wat training nodig. Sparring is een belangrijk onderdeel van onze lessen. Op deze manier kunnen we onze technieken uittesten.

 

Hoewel er voornamelijk in gi (jiu-jitsupak) wordt getraind, hebben we op vaste momenten No Gi trainingen. Dit zijn trainingen in gewone sportieve kledij. 

Neem zeker een kijkje in ons aanbod en voel je welkom om een proefles te komen volgen! De lessen zijn op dinsdag en vrijdag van 20u tot 21u30. Na elke training is er de mogelijkheid om nog 30 minuten te sparren, maar dat is geen verplichting.

 

De jiu-jitsu trainingen zijn toegankelijk voor alle leeftijden vanaf +- 13 jaar, zowel mannen als vrouwen. Voor vrouwen hebben we ook het specifieke  Women Self-Defense  programma.

 

Neem een kijkje op de website van Fundamentals Jiu-Jitsu voor meer info over jiu-jitsu.

Lesrooster Jiu-Jitsu

Dinsdag
20.00 - 21.30 Jiu-Jitsu
21.30 - 22.00 Jiu-Jitsu Sparring
Vrijdag
20.00 - 21.30 Jiu-Jitsu
21.30 - 22.00 Jiu-Jitsu Sparring