Onze visie

Fit 2 Fight wil mensen aanzetten tot een gezondere levensstijl met behulp van budosport en allerhande conditionele en toffe workouts. We willen een positieve bijdrage leveren aan de mentale en fysieke weerbaarheid van de bevolking en de mensen stimuleren om fitter te worden of fit te blijven.

In ons logo zie je de afbeelding van een traditionele Japanse poort of ‘Torii’, een sterk symbool voor het land van de rijzende zon: Japan, het land waar karate en jiu-jitsu hun vorm hebben gekregen. Maar als je nog beter kijkt, dan herken je de 2 letters ‘F’ die in spiegelbeeld staan en die natuurlijk wijzen op de woorden ‘Fit’ en ‘Fight’. Deze twee letters met het cijfer 2 ertussen verwijzen naar de karateclub Asahi Dojo en de jiu-jitsuclub Fundamentals Jiu-Jitsu die samen trainen in dezelfde dojo en die de handen in elkaar hebben geslagen voor de oprichting van Fit 2 Fight. 

Fit 2 Fight streeft naar een sportclub met een veilige omgeving waar iedereen zich welkom voelt, ongeacht geslacht, etniciteit, geloofsovertuiging of seksuele geaardheid. Eender welke vorm van discriminatie, agressie, pestgedrag en/of seksueel grensoverschrijdend gedrag wordt niet getolereerd.

Wie zijn wij?

Mijn naam is Marc Goyvaerts

 

In 1978 ben ik op mijn 16 jaar,  gestart met karate. Op topniveau aan competitie wedstrijden gedaan, meerdere malen Belgisch kampioen geweest en tweemaal een podium plaats op Europees niveau. Erkend door Sport Vlaanderen als TOP sporter. Mijn laatste full-contact wedstrijd heb ik gevochten op de Dream Cup in 2014, Tokyo Japan. In november 2019 heb ik mijn 5e dan, shihan in shinkyokushin karate, behaald. In 2021 afgestudeerd als Yoga instructeur.

Sinds 2000 ben ik voorzitter van karateclub  Asahi-dojo. Vanuit mijn visie om ook de ouders en partners van de karateleden te laten sporten, zijn er sinds 2012 mogelijkheden om te stretchen.  Vanaf  2016  zijn de lessen uitgebreid met Fun Boks wat uitgegroeid is tot Fun 2 Sport.  In voorbereiding van de uitbreiding van het Sportpark De Hoogt hebben Kris Damen en ik een plan gemaakt wat nu uitgegroeid is tot Fit 2 Fight.

 

Beroepsmatig heb ik een traject afgelegd in de zorg. Afgestudeerd als verpleegkundige, gespecialiseerd in Intensieve Zorg en meer dan 30 jaar diverse leidinggevende banen gehad op verschillende niveaus in ziekenhuizen.  Als je ziek bent of medische hulp nodig hebt ben je in een ziekenhuis op de juiste plaats. Helaas is er vanuit de zorg veel te weinig aandacht voor preventieve gezondheid.

 

Vanuit mijn levenservaring werk ik bewust aan een gezonde levensstijl. Voornamelijk plantaardige voeding en voldoende beweging zijn mijn Ikigai voor een lang en gelukkig leven. Vanuit deze visie een B&B "Ikigai" gestart, maar hier kan je meer over leven op de website van ikigai. 

Mijn naam is Kris Damen

Ik ben al meer dan 25 jaar gepassioneerd door de vechtsporten, met in het bijzonder alles wat te maken heeft met jiu-jitsu. In 2005 richtte ik mijn eigen jiu-jitsuclub Shimpu Tokkotai Dojo op in Oud-Turnhout, welke in 2019 werd omgedoopt tot Fundamentals Jiu-Jitsu. In 2007 behaalde ik mijn 3de Dangraad bij de V.J.J.F.

Niet alleen technisch heb ik mij in de loop der jaren zoveel mogelijk bekwaamd, ook op het gebied van lesgeven wilde ik steeds mezelf verbeteren. In 2006 behaalde ik mijn VTS diploma Trainer B Jiu-Jitsu. Daarnaast ben ik Functional Trainer, Kettlebell Trainer en gecertificeerd Rots & Water Trainer. Naast het jiu-jitsu heb ik steeds andere vechtsporten beoefend, waaronder vooral Kyokushin karate met Marc als mijn sensei, aikido, judo, escrima, taijiquan. De laatste jaren houd ik mij voornamelijk bezig met het Braziliaans jiu-jitsu. Er is nog zoveel te leren! 

Onder mijn leiding en dankzij mijn zeer realistische kijk op self-defense, is de jiu-jitsustijl die we beoefenen in onze club enorm geëvolueerd. In 2019 richtte ik samen met Marc Fit 2 Fight op en ben ik gestart met Women Self-Defense, specifieke zelfverdedigingslessen voor vrouwen.  Naast de sport speel ik wel eens graag gitaar, luister ik graag naar muziek en kijk ik graag een goeie film. Met mijn zoontje samen lego bouwen en met mijn dochtertje worstelspelletjes spelen, dat hoort er ook bij!

Neem vooral eens een kijkje in het aanbod privélessen die je allemaal bij mij kan volgen.