Fun 2 Sport

Vinyasa Yoga - Stretch
Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga, ook wel "flow" yoga genoemd,. De coördinatie van de houdingen "asana's" worden gedaan op de beweging van je ademhaling. Door de verschillende houdingen en de dynamische manier van bewegen, wat je soepelheid vergroot en merk je dat je concentratie en focus nodig hebt. Vinyasa yoga versterkt zowel je lichaam als je geest met als voordelen een leniger, krachtiger en gebalenseert lichaam. Je geest [mind] wordt rustiger en ontspannen, wat als effect heeft dat je beter slaapt, minder stress ervaart, meer focus traint, meer energie krijgt en je positiever denkt.
Op het einde van de les is er een korte begeleide meditatie als verhaal voor je lichaam en geest die je kunnen helpen naar een andere staat van ZIJN te brengen. Het haalt je aandacht even weg uit de drukke dag, om meer bewust te worden van jezelf, je gedachten en wat je doet. Je zal merken dat je geest helder en gezond blijft en dt je meer rust en geluksgevoel gaat ervaren.
Work-out: Core Stability - H.I.T. - Kettlebell
De work-out is een ‘full-body’ training waarbij de nadruk ligt op het trainen van de grote spiergroepen. De ‘Big 6” onder de spieren zijn de schouders, armen, borst, rug, buik en benen. In deze intense work-out combineer je krachttraining met vetverbranding.
In de work-out zitten Core Stability, H.I.T. en Kettlebell verweven . De lessen worden erg gevarieerd aangeboden en accenten kunnen verschillen per les.
Core Stability heeft als doel de dieperliggende buik en rugspieren te versterken die de ruggengraat, het bekken en de schouders verbinden, ze zorgen voor de rompstabiliteit.
De High Intensity "H.I.T."  is een explosieve training op hoge intensiteit waarbij het makkelijker is tot het uiterste te gaan omdat de work-outs korter, explosiever en intensiever zijn. Voel de spieren branden en verlies het vet!
Een kettlebell is een training met gewicht waarbij je de kracht, snelheid, coördinatie en core stability verbeterd.  De kettlebell is een zeer geschikte training voor zowel vrouwen als mannen en zorgt voor een betere van typisch vormen, zoals een strakke taille en ronde billen.
Boks - Fit
Deze training is ideaal om je conditie te verbeteren. In tweetallen sta je aan de bokszak. Je leert diverse boks- en trapcombinaties, welke gedurende verschillende intervallen in een hoog tempo uitgevoerd, waarna je partner dezelfde oefening zal herhalen. Vrije interpretatie van diverse boks- en trapcombinaties is onderdeel van de les, alles op opzwepende muziek en aan moediging van de lesgever en trainingspartner.
Pads training
Met behulp van pads of stootkussen train je samen met je partner stoten en trappen. Het trainen op pads verhoogt de reflexen omdat je op commando een bepaalde techniek uitvoert waarop je snel moet reageren. Je technieken worden sneller, harder en beter. Bij het snel combineren met korte rustpauzes bouw je een goede conditie op.
Learn to Fight
In deze les kan je met diverse partners de opgedane kennis van trap en bokscombinaties oefenen. In deze trainng wordt met respect op een beheerste manier geleerd hoe je moet vechten en wat dit doet met je conditie en spierinpact.

Lesrooster Fun 2 Sport

Maandag
19.30 - 20.30 Boks - Fit
20.30 - 21.30 Yoga - Stretch
Woensdag
19.00 - 20.00 Work-out: Core Stability - H.I.T. - Kettlebell
20.00 -21.00 Boks - Fit
21.00 - 22.00 Boks - Fit
Zaterdag
09.30 - 10.30 Work-out: Core Stability - H.I.T. - Kettlebell
10.30 - 11.30 Pads Training
11.30 - 12.30 Learn to fight
Zondag
11.00 - 12.00 Boks - Fit

G-Sportwerking

Vanaf september 2020 zijn de Fun 2 Sportlessen ook toegankelijk voor G-sportwerking. Door het aanbieden van een G-sportwerking hopen we bij te dragen aan het vergroten van de kwaliteit van leven met kijk op de sociaal en lichamelijke ontwikkeling. 'Gelijkheid' en 'empowerment' is waar we voor staan. Zo hopen we iedereen te kunnen bieden waar hij/zij recht op heeft.  Wij starten de G-sportwerking voor kinderen en ouderen met  lichamelijke beperking, psychische kwetsbaarheid, autisme, auditieve beperking en visuele beperking. De leden worden opgenomen in de reguliere lessen van het sportaanbod.