Fundamentals Jiu-Jitsu

Vanaf ± 13 jaar en ouder

Gratis proeflessen: 2 voor jiu-jitsu, 1 voor Women Self-Defense, 1 voor Fit-Jitsu

Women Self-Defense start vanaf 1 oktober 2019
In oktober: 10% korting bij inschrijving voor een volledig jaar

Trainingsuren

Dinsdag

18:45 – 19:45 Women Self-Defense
20:00 – 21:30 jiu-jitsu
21:30 – 22:00 jiu-jitsu – sparring

Vrijdag

20:00 – 21:30 jiu-jitsu
21:30 – 22:00 jiu-jitsu – sparring

Zondag

12:30 – 13:30 Open Mat
13:30 – 14:30 Fit-Jitsu

Jiu-Jitsu

Leer jezelf verdedigen op een niet-agressieve manier!

In het jiu-jitsu of ‘zachte kunst’ ligt de nadruk niet zozeer op kracht, snelheid en
explosiviteit maar eerder op techniek, hefboomwerking en timing.

Jiu-jitsu kan iedereen leren en stelt je in staat om je te verdedigen tegen een
groter en sterker persoon. Bovendien is jiu-jitsu de beste vechtsport om te leren
wanneer het gevecht naar de grond gaat.

Wij geven een zeer moderne en dynamische vorm van jiu-jitsu. Bij ons leer je een hybride stijl met voornamelijk de basics van het Braziliaans jiu-jitsu, kickboxing en mixed martial arts op recreatief niveau. Self-defense is ons vertrekpunt.

Veiligheid, wederzijds respect en team spirit zijn bij ons essentiële waarden

Women Self-Defense

Wij bieden een zelfverdedigingsprogramma specifiek voor vrouwen aan, gebaseerd op de technieken van het Braziliaanse Jiu-Jitsu (BJJ). Je kan heel het jaar door aansluiten en je hebt geen ervaring nodig in vechtsport.

Elke les duurt 1 uur. Een volledig lessenpakket bestaat uit 15 lessen (met na elke 5de les een herhalingsles). Na die 15 lessen begint het terug vanaf les 1. Op een volledig jaar kan je 2x het volledige lessenpakket doorlopen. Het is dus niet erg wanneer je een les moet missen. Je kan met een 10-beurtenkaart werken of voor een gans jaar inschrijven.

We leren je de 20 meest voorkomende aanvallen te neutraliseren. De technieken (zowel rechtstaand als op de grond) zijn niet zozeer afhankelijk van kracht, snelheid en coördinatie, maar eerder van hefboomwerking, techniek en timing. Dit zorgt ervoor dat iedereen het kan leren, ongeacht leeftijd of atletisch vermogen. De kennis van deze technieken stelt je in staat jezelf te verdedigen tegen een grotere en fysiek sterkere tegenstander.

Achter de fysieke technieken en het leren omgaan met fysiek contact, besteed het self-defense programma ook aandacht aan bewustzijn van je omgeving, risico’s inschatten, verbale en psychologische strategieën die een vrouw kan gebruiken om haar grenzen te stellen bij anderen,… Aan de basis van deze mindset is het geloof dat je het waard bent!

De lessen worden gegeven vanaf de leeftijd van +/- 13 jaar. Je doet best sportieve kleding aan. In de mattenzaal train je op blote voeten. Mannen zijn enkel toegestaan als partner dummy) van een vrouw. Ondervind je moeilijkheden bij het maken van fysiek contact, dan adviseren wij om de lessen te volgen samen met iemand waarbij je je goed voelt.

Fit-Jitsu

Het Fit-Jitsu is een functionele full body workout op muziek. Het is een uitdagende en plezante workout met allerhande oefeningen op basis van bewegingen uit het jiu-jitsu of self-defense.
Waar dat het gewone Jiu-Jitsu eerder technisch is, besteed het Fit-Jitsu iets minder aandacht aan het technische aspect van de sport maar focust meer op het conditionele. Veel bewegingen zijn misschien in het begin een beetje wennen, maar als je regelmatig aan Fit-Jitsu doet, zal het gemakkelijker en gemakkelijker gaan.
De lessen Fit-Jitsu zijn een ideale manier om fitter te worden en fit te blijven, zowel voor beginners als voor gevorderden. Je wordt sterker, je ontwikkelt meer uithoudingsvermogen, je traint je reflexen en je maakt van vele vechtsportbewegingen een tweede natuur.
Fit-Jitsu bestaat uit verschillende rondes van telkens 5 oefeningen. Elke oefening duurt 1 minuut met 10 seconden rust ertussen. Zo kan de ene ronde bestaan uit beenspieroefeningen, terwijl de volgende ronde je buikspieren aanpakt. Zowel trap- en  toottechnieken komen aan bod, alsook vele bewegingen op de grond.
Voorafgaand aan het Fit-Jitsu is er de Open Mat (14u30 – 15u30) waar je vrij kan trainen.
Fit-Jitsu is inbegrepen in de Jiu-Jitsu lessen of Women Self-Defense alsook in het Fit 2 Fight tarief of de 10-beurtenkaarten.